#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

diumenge, 16 d’octubre del 2011

Aquarel·la sobre ceres

Avui hem gaudit del diumenge. Hem passat unes quantes setmanes piocs, i aquest bonic diumenge (el primer en què hem sentit la tardor) la creativitat ha esclatat de la mà dels nens, que no en tenien prou, i hem anat encadenant projectes. I com que m'agradaria explicar bé els detalls, avui explicaré el primer dels projectes del matí.

Han començat dibuixant amb ceres blaves i blanques sobre paper d'aquarel·la, un cop fets els dibuixos han pintat a sobre amb aquarel·la de tub. He limitat l'ús del color, tots sabem que els nens i nenes ténen una gran tendència a barrejar colors (com han fet en el segon projecte del matí), i m'interessava que concordéssin amb els colors del seu dormitori. Pensava que l'aparició de la cera sota l'aquarel·la seria més vistosa, però d'una banda l'ús de cera sobre paper d'aquarel·la no ha agafat suficient, i d'altra banda l'aquarel·la era poc dil·luïda ja que he preferit oferir-los l'aquarel·la sense dil·luïr i que ells l'utilitzéssin lliurement. El resultat, tot i que ha quedat un xic més saturat del que jo imaginava, ha quedat molt bonic.


 En Biel dibuixant en Totoro (ahir vam veure al pel·lícula i els va encantar!).

 La Llum es dibuixa a si mateixa.

Els dibuixos. (Sí, el de la Llum és diferent, ha donat la volta al paper i ha dibuixat per tots dos costats, li encanta fer-ho, tot i que el que ha pintat és el que ha dibuixat primer).

 Segona part del projecte...

L'obra d'en Biel.

 Escampant l'aquarel·la que ja estava al paper.

 En Biel treballant a dos mans. Últimament ho fa sovint quan pinta, suposo que té tant per a expressar que amb una sola mà no en fa prou. La cera blanca apareix.

 La Llum revelant els dibuixos fets amb cera blanca.

Resultat final.

Octubre del 2011. Gairebé quatre anys.


2 comentaris:

  1. Molt bonics! Ja ens ensenyaras el resultat final a l'habitació dels nens :) Nosaltres hem vist Totoro unes 4 o 5 vegades ja i no ens cansem mai!
    Endavant amb aquesta nova iniciativa i bloc!!!

    ResponElimina
  2. Gràcies guapa! En quant els emmarqui (que ja aviso que va per llarg, he d'anar a comprar els marcs a ikea) us els presento "vestits".

    ResponElimina

Digues la teva!