#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

dimarts, 13 de desembre del 2011

Experimentació amb llenties.

Es pot experimentar amb gairebé qualsevol element. Experimentar és aprendre creant el seu propi joc. És interpretar i intentar entendre allò que arriba al cos atravessant els sentits. És conèixer, contrastar, remenar. És fer-se preguntes. És observar i intentar recrear la casualitat. És donar les eines essencials per a pensar. És un exercici de calma i concentració. De precisió. Més, menys, molt, poc, ple, buit... És matemàtica i ciència. Pensament en evolució. Creixement i coneixement. Activitat autònoma. Interès real. Emoció.

Els materials: un bol amb llenties (posteriorment n'apareixerà un altre), recipients transparents de diferents mides, culleres, embuts... Els gots transparents els ajuden a visualitzar i mesurar les diferents capacitats.

Omplint els vasos.

Diferents maneres de fer.

Transvasar.

Comprovant la capacitat màxima.

Comprovant si la capacitat màxima és realment màxima.

A grapades.

Transvasant de nou.

Rastre.

Transvasant de nou.

Textura.

Recollint.

Transvasant des d'una alçada considerable.

Tacte.

Culminació.

Abril del 2010. Dos anys i mig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digues la teva!