#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

dijous, 1 de març del 2012

Collage sense cola!

Crear un collage amb els nens és una manera d'estimular la seva imaginació i la creativitat: escollir els objectes que es volen enganxar, pensar i composar, ubicar i distribuïr en l'espai de què es disposa, enganxar, redistribuïr i reposicionar... Un dels primers tipus de collage que poden fer és molt senzill, i no requereix l'ús de cap tipus d'adhesiu. Es tracta d'enganxar a la paret un bon tros de folre de llibres adhesiu... però al revés, de manera que la part adhesiva quedi al descobert i és senzill si ho fem aixecant lleugerament el paper protector de les cantonades i enganxant-hi cinta adhesiva. Després podem posar-hi més cinta adhesiva per a que quedi ben fixat. Els petits poden col·laborar a escollir els elements i objectes que hi volen enganxar: a més de retalls de diferents papers, també hi podem enganxar altres objectes sempre i quan no pesin massa... cintes de roba i de ras, retalls de teles, passamaneria, botons, plomes, plàstics diversos, bosses petites, cordes i cordills, fils, llanes, herbes i fulles... hi ha un món de possibilitats! Ho podem preparar en una safata, així podem allargar la oferta de la proposta uns quants dies. I quan ja ho tenim preparat només hem de retirar el paper que protegeix la part adhesiva del film i gaudir!

El paper adhesiu ja és ple, i no fa ni cinc minuts que ens hi hem posat.

S'hi enganxa gairebé tot, però s'ha de fer amb cura.

Aquella temptació irreprimible!

Posar, treure, reposicionar.

 
Composició. Hem utilitzat papers diferents, de diari, plastificats, cares retallades, lletres... i també cintes de ras, plàstic de bombolles...

Detall.

Es pot treballar a qualsevol edat a partir dels divuit mesos aproximadament. És interessant oferir la possibilitat de tocar i experimentar una estona amb  el paper adhesiu abans d'oferir-los els materials, ja que els atrau molt tocar-ho i veure que les seves mans s'hi enganxen, així poden preveure que també s'hi enganxen altres objectes.

Agost del 2011 - tres anys i mig

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digues la teva!