#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

dijous, 9 d’agost del 2012

Vinagre, suc de llimona i bicarbonat.

Una de les creacions més recurrents amb la nostra caixa de sorra són les muntanyes... i els volcans. Als nens els encanta el concepte del volcà. Un dia em van demanar si podriem fer que en sortís lava. I vaig pensar que seria una bona idea fer-ne amb una mica de vinagre i suc de llimona (que són àcids) i bicarbonat (que és una base). Però abans de passar a l'acció els vaig proposar de jugar amb aquests elements fora del seu volcà, permetent-los experimentar amb ells, amb les quantitats, comprovar accions i reaccions.

Abocant vinagre blanc sobre una mica de bicarbonat.
Abocant tot el vinagre sobre gran part del bicarbonat.

Afegint-hi més bicarbonat, i trastejant amb els comptagotes.

Les bombolles es formen perquè en barrejar els elements s'allibera CO2

Amb un comptagotes aboquen algunes gotes de suc de llimona en un tub d'assaig que té una mica de bicarbonat al fons.

I la reacció puja per el tub.

Fi de festa.

Experimentar és conèixer. Fer és aprendre. Seguirem experimentant i aprenent. Hi ha propostes més enllà del plaer d'experimentar. Per a fer que la lava surti del volcà esperarem uns dies, perquè tinc la impressió que un cop fet haurem de llençar la sorra... i encara és aviat per al comiat.

Agost del 2012. Quatre anys i mig.

Ens presentem a la 5a. Edició dels Premis Blocs Catalunya, i és que som optimistes de mena! En aquest enllaç us expliquem com podeu votar-nos a nosaltres... o a qui més us agradi. Gràcies!

2 comentaris:

Digues la teva!