#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

dilluns, 26 de novembre del 2012

El maletí de pissarra.

Fa temps que rondaven per casa un parell de caixes fortes i robustes d'aquelles que porten la tapa enganxada, que vaig recollir amb intenció de fer-ne un parell de maletins per als nens. Feia mesos que les tenia a casa, però no sabia exactament com fer els maletins... folrats de paper? Pintats? Cap opció em convencia, fins que un dia mentre llegia aquesta magnífica entrada de The artful parent se'm va acudir que la millor opció era pintar les caixes amb pintura de pissarra. Així, podrien apuntar a fora què hi havia dins de cada maletí. Així que vaig fer-me amb un pot de pintura de pissarra i la resta va ser bufar i fer ampolles.

Caixes, pintura de pissarra (per a manualitats) i rodets.

A treballar!

Van estar una estona llarga pintant.

En Biel va acabar primer i va ajudar a la seva germana.

Vam repetir el procés fins a fer tres capes de pintura. S'ha de deixar assecar 24 hores com a mínim abans d'escriure-hi amb guix.

Després van insistir en que hi volien posar pintura daurada. Així que n'hi van posar, això sí, els vaig demanar que respectéssin una cara de la caixa sense posar-n'hi, a fi de tenir una superfície neta per a escriure. Ells ho van entendre i respectar, i anaven xerrant animadament.

Després van passar a l'interior: cola blanca i aigua al 50%.

Paper.

I altre cop cola blanca i aigua.

Un cop sec, una mica de washi tape resseguint el voltant de la caixa i vaig passar a posar la nansa. Mesurar, foradar i...

... passar un cordill.

Els maletins estan llestos.

En Biel agafa tots els seus "ninos de Harry Potter".

I aleshores escriu al maletí què conté.

Hauré d'inventar un sistema per a tancar-los, perquè es veu que se'ls van obrir l'altre dia anant pel carrer cap a casa dels avis. De fet, la idea és posar-hi un botó per a tancar amb l'actual nansa i posar una nansa un xic més grossa. Quan ho fagi, prometo actualitzar l'entrada. 

Quan penso en maletes em sol venir al cap aquella típica imatge d'una maleta plena d'enganxines dels llocs que ha visitat, ara ho podriem apuntar directament a sobre. Desde que  tenen els maletins no han parat de jugar-hi, hi guarden tresors (com ara varetes màgiques o de fada, molt populars a casa nostra), hi dibuixen i hi escriuren. Encara no se'ls ha acudit de dibuixar a la part que hi ha pintura daurada, però penso que ofereix un munt de possibilitats, friso perquè se'ls acudeixi...

Octubre - Novembre del 2012. Quatre anys, gairebé-gairebé cinc.

6 comentaris:

  1. This is such a cute idea! They would make great gifts, but I selfishly want to make them with my kids to keep! I've never used chalkboard paint before, now i want to try.

    ResponElimina
    Respostes
    1. We never used it and its simple, easy and wonderful! Try it and you'll see, a world of possibilities, dreams and gifts.

      Elimina
  2. Per tancar-los crec que t'aniria bé un iman, dels que es posen als bolsos. També en venen.
    Boníssima la maleta-pissarra!

    ResponElimina
  3. M'encanta la idea de pintar amb pissarra una capsa! Per tancar-la podries posar els nusos amb la corda a la tapa de sota i a la part de sobre, fer una ranura que uneixi els dos forats que ja hi tens fets, de manera que quan vulguin tancar la capsa han d'estirar el cordill que surt per la ranura i passar-hi la mà. És impossible que se'ls obri i és un tancament ben fàcil de fer. No sé si ho he explicat amb claredat. A casa en tenim d'aquestes i van genial.

    ResponElimina

Digues la teva!