#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

diumenge, 7 de juny del 2015

Missatges escrits en globus.


L'art genera una explosió d'emoció, i en el cas de l'art urbà, el valor afegit ve donat pel fet que aquesta explosió t'assalta per sorpresa. I és que una de les meravelloses virtuts de l'art urbà és la seva capacitat per a alegrar el dia a algú, la prova està en que pots sortir a fer un passeig per el teu barri i gaudir d'una explosió d'art, color i emoció.

Submergint-nos en aquesta idea, festejant aquestes tres paraules, aquests tres conceptes lligats a l'expressió creativa que són art, color i emoció, vam idear una petita acció, una espècie de performance urbana que buscava expressar-se i comunicar-se de manera casual amb els nostres conciutadans. Un petit i divertit exercici: escriure missatges positius en globus i repartir-los per la ciutat. Nosaltres vam escollir com a emplaçament per a la nostra acció el parc central, una de les maltractades artèries de barri de Sant Narcís, i vam realitzar l'acció en plena festa major!

Després de provar amb retoladors permanents ens vam adonar que tot i deixar-ho assecar durant dies, la tinta no acabava d'eixugar-se mai i els globus tacaven quan estaven desinflats, de manera que els motius s'emborronaven. Vam decantar-nos per a utilitzar retoladors de guix. En assecar-se el guix també acaba saltant, però no embruta tant i es neteja molt millor.



L'acció consta de dues fases:

Fase primera: Escriure en els globus.
El més divertit és veure com els globus s'inflen i es desinflen, i com el motiu o la frase s'encongeixen.




Fase segona: Repartir els globus.
Vam utilitzar cordills per a lligar-los als arbres, i fins i tot en vam crear de nous in situ!








Durant el transcurs de la nostra acció se'ns van acostar alguns curiosos, i també vam veure com alguns tafaners s'acostaven a llegir els globus (i s'enduien una sorpresa). Les reaccions van ser totes diferents, però totes plenes de sorpresa i felicitat.

Juny del 2015. Set anys. 

Si t'ha agradat aquesta proposta, t'agradarà...

#pedrafeliç - The #happystone project

seed bombing · jardineria de guerrilla

guix-a la ciutat

6 comentaris:

  1. És fantàstica aquesta idea, nosaltres en vam fer un intent, pintant frases amb guix .... és ben curiosa la reacció dels que "et pillen" .... i pels nens, un bon exercici d'escriptura :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hahahaha, totalment d'acord! És un exercici que també hem practicat i que els encanta!!!
      Una abraçada!

      Elimina
  2. Una idea genial, una acción efímera llena de acción-reacción que tanto se necesita. Despertar sentimientos, movernos por dentro, pararnos a mirar y pensar... Todo en uno y, lo más bonito, realizado por manos infantiles que siguen teniendo tanto que enseñarnos.
    Me puedo imaginar la emoción de ellos, mirando detrás de un árbol, al ver a la gente acercarse!!
    Preciosa idea!! Un beso enorme!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tengo un plan secreto (bueno, no muy secreto, la verdad) para hacer del mundo un lugar mejor: escuchar a los niños con la idea de invadir las calles con pequeñas acciones efímeras.
      A ellos les encanta y les llena... y a quién se lo encuentra, también.
      Besazos!

      Elimina
  3. Una idea molt bonica! Nosaltres només hi fem dibuixos però no els escampem, sino que hi juguem fins que peten, jejeje. Ens encanta dibuixar-hi,m però no se'ns havia acudit regalar missatges... Sempre pesen menys els globus que les pedres, no? Mirarem de provar aquests retoladors de guix de que parles, a veure si tarden menys a assecar, tot i que, si els pintats amb retolador permanent no els desinfles, en una estona ja estan secs. Suposo que deu dependre dels retoladors. Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. El jugar a dibuixar sobre una superfície que canvia de tamany és una delícia (a part d'un divertiment molt interessant i intens per als nens). Com dius, si no els desinfles no hi ha problema, el problema apareix en desinflar-los, encara no entenc per què. Però en el fons això encara ha fet més ric, bonic i interessant el procés creatiu, perquè l'ha fet més complex i divertit.
      Petons!

      Elimina

Digues la teva!