#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

dimarts, 3 d’abril del 2012

Ciència en una bassa.

Les vacances han arribat i, no podia ser d'altra manera, les pluges també. La pluja i els bassals ens ofereixen un munt de possibilitats d'experimentació, de joc, de diversió, d'aprenentatge. Les onades que es generenen en una bassa quan tirem una pedra a l'aigua o quan saltem esdevenen un camp d'investigació científica. Transporten energia i són elàstiques. Generar ones emprant diferents eines: pedres de diferents formes i proporcions, pals, fang, el propi cos... observar, comparar, reflexionar. Força bruta i pensament.

Aixecar.

Llençar!

Esquitxar!

Corredisses.

Salta!

Ones circulars.

A la de tres!

Grans ones... generades per l'impacte d'un salt.

I ones petites, provocades per un peu juganer.

La petita recompensa de l'esquitxada els ha motivat a superar el recel que els fa saltar des d'una certa alçada, envalentonats, han anat cada vegada més amunt en aquesta petita platja improvisada un dia de pluja. I s'hi han llançat.

Abril del 2012. Quatre anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digues la teva!