#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

dissabte, 25 d’agost del 2012

Experimentació amb àloe vera.

No sóc molt bona cuidant les plantes. Crec que alguna vegada ja ho he dit. Això sí, fins a l'àloe vera arribo. És una planta agraïda i molt útil en una casa. Als nens els crida molt l'atenció (entre altres motius, perquè no s'ha de regar gaire). L'altre dia vaig pensar que si bé és cert que el coneixen i saben per a que l'utilitzem, mai els l'havia ofert per a experimentar amb ell. Doncs bé... mai és tard.

Vaig decantar-me per a oferir-los l'Àloe, estris de fusta i estris de metall. Perquè la fusta s'hi adiu, i sobretot perquè la textura de la planta ho permet. I perquè treballar amb metall els encanta, com si els fés sentir més grans. I de fet, ho són.

Tallar.

El tall ens mostre el sèver (saba) de l'àloe.

Clavar.

Tocar.

Gratar utilitzant un estri de fusta. A més, podem comprovar com taca el paper.

El gel de l'àloe, de tacte gelatinós. I el sèver, que és enganxós.

Separant el gel de la cara interna de la fulla.

Gel de l'àloe.

Experimentant diferents maneres de tallar.

Potser així serà més fàcil.

Repetir processos és necessari per a interioritzar l'aprenentatge. Els permet relacionar, elaborar hipòtesis, anticipar, comprovar, contrastar...

Durant el transcurs de les propostes d'experimentació, sovint fan treballar els dits: agafar, aixafar, fer la pinça, subjectar... 

Ens en vam aplicar als cabells i a la pell. La seva olor no va acabar de convèncer als nens. Però la pell va quedar molt suau. La seva manera d'experimentar ha evolucionat. Cada vegada exploren anant més enllà de les qualitats que es poden percebre a primer cop d'ull: ho tallen, ho oloren, ho miren amb lupa, fins i tot en alguna ocasió, han fet algun petit esbós. Comparen, pesen. No en ténen prou amb les sensacions que els proporcionen els seus sentits nus. Ells volen saber més.

Agost del 2012. Quatre anys i mig.

Ens presentem a la 5a. Edició dels Premis Blocs Catalunya, i és que som optimistes de mena! En aquest enllaç us expliquem com podeu votar-nos a nosaltres... o a qui més us agradi. Gràcies!

1 comentari:

  1. M'encanta! L'àloe té una textura molt interessant i plena de contrastos. Me l'apunto!

    ResponElimina

Digues la teva!