#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

dissabte, 12 d’abril del 2014

La plastilina més suau.


Les mans més petites i més suaus necessiten una plastilina que estigui a la seva alçada. Fa temps que tenia ganes de provar de fer aquesta plastilina tan senzilla i espectacular... en alguns llocs l'han batejat amb el nom de "Plastilina de gelat". No en va, la seva olor és deliciosa i el seu tacte suau i sedós. Però encara és més fascinant: només calen tres ingredients per a preparar-la, no cal passar per la cuina per a fer-la i aguanta un munt de dies sense fer-se malbé.

Així que vam decidir de fer-ne per a regalar a un petit amiguet de la família...

· Els ingredients:
   - Acondicionador de cabells (jo en vaig utilitzar un d'infantil)
   - Maizena
   - unes gotes de colorant alimentari, un polsim de purpurina... (opcional)

· Les quantitats:
Les quantitats les mesurarem en volum, no en pes. Una mida d'acondicionador per dues de maizena. En el meu cas vaig utilitzar tot el pot de suavitzant (300 ml) i tot el paquet de maizena (350 gr), tot i que el que recomano és no posar tota la maizena ni tot l'acondicionador, per a poder trobar la textura que més ens agradi. En cas que la massa s'engruni excessivament o que es ressequi en jugar-hi, podem afegir-hi més acondicionador (una cullerada sopera o dues) a fi que es torni més esponjosa.
En el cas del colorant, hi afegirem només unes gotes, si n'afegim massa només aconseguirem endurir la massa (és el que passa quan la maizena es barreja amb un líquid).

Els ingredients. Més senzill, impossible.

Mesurar és una tasca que encanta als nens i en la que ells poden participar activament.

Recomano utilitzar sempre estris transparents per a mesurar: ajuda als infants a quantificar, a estimar quantitats i mides.

Després, ho aboquem tot en un bol i ho barregem. No en tinc imatges perquè el procés va ser meravellós, i jo també el vaig voler experimentar (i hi vaig fotre les grapes). Només puc dir-vos no es pot explicar: el tacte, l'esponjositat, l'olor... ho heu d'experimentar!

Després d'amassar-ho una mica, pren cos i es torna consistent.

La seva textura és deliciosa, i convida a jugar-hi!

Després hi afegim un xic de color i remenem de nou.

I ja la tenim!

Nosaltres la vam posar en un potet, amb una dedicatòria, la recepta i un motlle per a galetes, i la vam regalar a un amiguet.

(Bé, la que no ens va cabre ens la vam guardar per a nosaltres!)

I per acabar, voleu un truc? Podeu posar-la un parell d'hores a la nevera per a que estigui fresqueta i presentar-la per a jugar amb cons fets de goma eva, botons i alguns potets de granadura... Depenent de l'edat de la canalla, acompanyeu el joc amb un cartell, una caixa registradora i diners de joguina. Teniu una geladeria en marxa!!!

Abril del 2014. Sis anys.

Més plastilines (i altres cosetes)...

Sorra mòbil. 

Plastilina de nou moscada. 

Plastilina fàcil de tardor amb gel de bany de canyella. - Manetes i cosetes.

Ice cream dough. - Play. Create. Explore.

Ice cream shop (using ice cream dough) - Mama. Papa. Bubba.

23 comentaris:

  1. NO ho havia sentit mai !! amb tu sempre descobreixo coses noves ! I tant que ho experimentarem , queda més que apuntat, la setmana vinent la farem segur, que fa una pinta .... quina proposta més genial !
    Ja us ho explicarem !
    Moltes gràcies per la idea i la invitació .
    Petonets suaussssssssssssssss

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo ho vaig veure fa un temps, i la veritat és que tothom en parlava meravelles... i ara entenc per què: el tacte, l'olor... Això sí, tria un acondicionador del que t'agradi l'olor, perquè si no... pot ser puaj!
      Gràcies a tu per passar-te per aqui, i que en gaudiu molt!
      Petonets esponjosos!

      Elimina
  2. Que guay!
    M'ho apunto per fer-la. Gràcies per compartir.

    ResponElimina
    Respostes
    1. ^ ^ que bé, Ametlla! De moment, algunes persones ja s'han apuntat i els ha encantat!
      Gràcies a tu!

      Elimina
  3. Molt fan d'aquest bloc! Grans idees!!! Moltes gràcies.

    ResponElimina
  4. Ui quines ganes d'apretar aquesta plastilina!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jajaja, total! Mentre la fas és tan scrunx, scrunx...

      Elimina
  5. Quina textura que es veu a les fotografies! Sembla suau, suau... com els núvols de xuxes. Quines ganes de provar-la... deu fer una olor deliciosa. I moltes gràcies per enllaçar la nostra plastilina fàcil amb gel de bany: entre totes dues, la secció de perfumeria dels supermercats deu tremolar! Una súper abraçada! :)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ben bé és com la descrius, un núvol de plastilina. A més, la vostra plastilina és gairebé bessona de la nostra! Sí, el súper tremola, tremola quan ens hi acostem, però tremola ja en general...
      Una abraçada suau com la plastilina!

      Elimina
  6. Súper divertit i aconsegueixes dues boles de plastilina per només cinc euros!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. La veritat és que sí, és molt divertit. És un pèl més cara que la que solem fer amb farina, bicarbonat, oli i aigua, a nosaltres ens va sortir per poc més de tres euros i mig... però no sé si és car o barat, fa tants anys que no compro plastilina, que ja no sé ni quin preu té! La plastilina ens la fem, així és molt millor i els nens poden participar en tot el procés!
      Una abraçada!

      Elimina
  7. Genial!!!! M'en vaig al súper!!!! 😜 Sarah.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fantàstic, Sarah! Que bé tenir-te per aquestes pàgines! Tothom que l'ha provat n'ha quedat encantat, ja em diràs!

      Elimina
  8. Hola! M'ha encantat.
    Un cop feta, s'ha de guardar a la gelera?
    Gràcies!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola, Linibau!
      Doncs sí, un cop feta nosaltres la guardem a la nevera i ens aguanta un bon temps...
      Una abraçada!

      Elimina
  9. ei! que sàpigues que estem a punt de fer aquesta plastilina, aprofitant que la Greta està malalta... Els hi vaig comentar fa dies i no paren de demanar-ho. A més, grabarem el procès en vídeo, com faig els vídeos de manualitats per CulturaDIY.com, les nenes estan súper enganxades a grabar-me o a fer-ho elles mentre jo grabo. T'avisaré!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Que bé, Clara!
      Me'n alegro molt, quan tinguis el tutorial passa-me'l i l'enllaçaré!
      Espero que la Greta ja estigui al 100%
      Un petó!

      Elimina
  10. Hola!!! He provat de fer varies vegades la plastilina!!! És genial la textura i els nens no paran de demanarmela. Pero no se que passa que al cap d'un parell de dies s'em floreix tota he probat de guardarla en un tupper, un pot de vidre amb rosca, un bossa de plàstic i tot i així sempre es floreix! S'ha de tenir alguna cura especial. Merci i felicitats pel blog stic enganxada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola!
      Jo la guardo dins un tupper i a la nevera, i no se'm floreix... com a molt, queda un xic resseca i s'arregla afegint-hi un xic més d'acondicionador... has provat de canviar l'acondicionador? Potser l'acondicionador que utilitzes té algun ingredient que es floreix amb facilitat...
      Mil gràcies, me'n alegro que et sigui útil (i enganxifós ^ ^)

      Elimina
  11. Bones!!! els meus fills diuen que ets una krak,...i hi estic d'acord, els encanta el que trobem al teu blog i ens engresques amb moltes coses,..gràcies per les ganes que hi poses. Hem fet la pastelina i ...quin aroma que deixa...els ha agradat molt i hem jugat amb motlles de galetes i llavors les hem pintat ,... a bore com es conserva, però el més important és la bona estona que hem passat,...de nou moltes gràcies

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hahaha, caram, quin bon ull que ténen els teus fills ;-D
      Estic contenta que us hagi agradat, és molt senzilla de fer i el seu tacte, la seva olor i la seva consistència són una delííííííííícia!
      Ja m'explicaras com es conserva i com us queda!
      Una abraçada!

      Elimina
  12. Hola!
    T'he anomenat en l'última entrada del meu bloc. Si hi vols fer un cop d'ull...
    Salut!

    Laia

    ResponElimina

Digues la teva!