#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

diumenge, 18 de maig del 2014

Samarretes amb flors diluïdes. Tie-dye amb retoladors permanents i alcohol.


Durant els dies que la nostra ciutat es vesteix de flors, des d'aquesta petita casa de la imaginació us convidem a explorar amb elles i a jugar-hi. Aquesta vegada, la proposta no requereix de flors naturals però sí que s'hi fan presents en el disseny: es tracta de dibuixar-ne en samarretes amb retoladors permanents i diluïr-les amb alcohol. Nosaltres hem escollit el motiu floral per l'ocasió, però com podeu imaginar, les possibilitats són gairebé inesgotables.

Portar una samarreta dissenyada i creada per un mateix encanta als nens: reforça la seva autoestima ja que els demostra que poden fer coses que els agraden a ells i als altres, solen crear dissenys vistosos que criden l'atenció i a més, porten peces que són úniques.

Esteu llestos per a crear les samarretes més molones?

Necessitareu: samarretes, retoladors permanents, alcohol, comptagotes i/o vaporitzadors. Una radiografia o un tros de cartró i pinces. La radiografia és per a que no traspassi el color a la part posterior de la samarreta, les pinces per a fixar-ho tot.

Quan ja ho tenim tot preparat és el moment de crear un motiu a la samarreta. Cal deixar clar als nens abans que aquest motiu possiblement no serà visible després d'aplicar-hi alcohol. Se'ls pot suggerir que si volen crear un motiu que perduri poden fer-ho després d'haver realitzat tot el procés.

Aquest és el moment màgic. Aplicar alcohol sobre els dissenys i veure com els colors es dilueixen, s'escampen i es barregen.

Deixar secar (sense retirar la radiografia o cartró) i planxar a temperatura alta durant cinc minuts. Una altra opció és posar-les a la secadora durant un quart d'hora a temperatura alta. En teoria, d'aquesta manera es fixa el color. Nosaltres encara no ho hem comprovat, tot i estic gairebé segura que amb les rentades el color anirà desapareixent... una excusa perfecte per a repetir el procés de nou!

Sortir al carrer i fardar de samarreta.





Val a dir que aquesta és una bona manera de reciclar una samarreta vella que ja no es posen, o una samarreta que s'hagi tacat de pintura o retolador (a casa en tenim mooooooltes d'aquestes!) i convertir-la en una de les seves samarretes preferides.

El procés és divertit i molt suggerent. La casualitat i el procés creatiu es troben per a crear un disseny únic i ple de colors vibrants.

ACTUALITZACIÓ JUNY 2014:

Després de dues rentades el dibuix s'ha diluït molt. Una excusa perfecte per a repetir el procediment aviat!

Maig del 2014. Sis anys i mig.
Si us ha agradat aquest projecte no deixeu de visitar...



Descobrint la cromatografia.

Wereable Science & Art: Sharpie Tie Dye - Babble Dabble Do

4 comentaris:

  1. Me encanta!! Hoy hemos estado nosotros haciendo un experimento parecido con rotus, filtros de café y agua, han quedado cosas parecidas, muy bonitas, aunque efímeras, me encanta la idea de usar alcohol y poder llevarlo a la ropa ;) Además hace tiempo que no hacemos camisetas y tenemos unas cuantas de esas "viejas", seguro que tomamos vuestra idea, gracias ;)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí!!!! La cromatografía es fascinante, a los niños les encanta: qué colores se esconden dentro de los colores? Me encantará ver los diseños molones que hacéis... reciclar nunca había sido tan divertido!
      Un abrazo!

      Elimina
  2. Doncs són molt xules! I això de veure com els colors es barregen els uns amb els altres és tan bonic que segur que ho provem. A veure quins dissenys ens surten: intueixo que aniran plens de cavallers, trens o pirates. Bona idea!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Estic segura que hi haurà un xic de tot! És una proposta molt bonica, amb un procés divertit i fascinant, ple de màgia i colors. Els colors es barregen i el resultat és preciós!
      Un petó ben gros!

      Elimina

Digues la teva!