#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

dimecres, 10 d’octubre del 2012

La capsa miradora.

Tenim una capsa que ens ajuda a veure-ho tot des d'una òptica (per dir-ho d'alguna manera) diferent. Aquest cap de setmana vam aprofitar un passeig en bicicleta per a recollir algunes fulles que posteriorment van sotmetre a un rigorós estudi, en un ambient relaxat, en penombra per a oferir la possibilitat de jugar no només amb la llum sinó també amb la foscor i els reflexes.

  
Presentació dels materials: fulles, llibretes, lupes, pedres i bales de vidre, vidres graduats i tintats d'ulleres, un prisma, ulleres anàglif, un tub de cartró amb un extrem tapat en gairebé la seva totalitat...

Lupa amb llum i prisma "ull de mosca".

Observant els nervis d'una fulla a través d'un vidre.

 
Utilitzant vidres tintats, comparant.

Fulles.

Dibuixant a través de la lupa.

Observant.

Croquis morfològic.

Esbós i model.

Acció.

I es desperten les ganes de jugar.

Jugar i jugar.
 
Resultat dels blocs de notes. En Biel ha fet un dibuix molt detallat d'un robot (la seva passió) i ha enganxat una mostra de les fulles, a mode d'herbari. La Llum ha esbossat dues fulles diferents, partint d'un model real que tenia present i proper: observant i copiant el que veia.

Observar elements quotidians a través de diferents elements que distorsionen d'una manera o altra la imatge és meravellós. Per això cada vegada més procuro oferir-los un suport per a prendre notes, per a esbossar... en certa manera és una petita aproximació al mètode científic, però sobretot un estímul a que restin atents, perquè anotin allò que se'ls desperta. I per a que ho puguin recordar.

Octubre del 2012. Quatre anys, gairebé cinc.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Digues la teva!