#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

dimecres, 5 de juny del 2013

Aquarel·la centrifugada.


Fa un temps em vaig proposar deixar entrar la casualitat en el procés creatiu, deixar-li una mica de lloc i veure com s'escola en els nostres processos, recollir el que ens ofereix i ens suggereix. L'spin art és una tècnica que implica utilitzar la força centrífuga en el procés creatiu i és una tècnica que ja hem experimentat amb anterioritat. D'altra banda, algunes vegades els processos evolucionen per si sols i ens suggereixen altres maneres de fer, alternatives o processos que es complementen a la perfecció. Només cal parar una mica d'atenció i veure cap a on ens porta. Una de les primeres entrades que vaig escriure era sobre el procés creatiu amb ceres i aquarel·les, és un recurs que encanta als nens i al que recorrem moltes vegades (i moltes tardes de pluja).

Bé, aquesta vegada vam voler experimentar què passava pintant amb aquarel·la líquida dins la centrifugadora i una cosa ens va portar a l'altra fins que finalment vam acabar barrejant el procés creatiu amb la centrifugadora i la cera resistent a l'aquarel·la. Cada procés creatiu té una evolució, i aquesta va ser l'evolució del nostre.

Vaig presentar-los els materials. Primer les aquarel·les (colorant alimentari amb aigua). En aquesta ocasió, en comptes de fer-ho a la superfície giratòria vaig oferir-los la centrifugadora d'enciam, com que pintem amb colorant alimentari, no hi ha problema.

 Primer van explorar amb el colorant.

Girar, girar, girar... 

Afegir, tornar a tapar...

 Tornar a girar...

Al principi els agradava observar què feia l'altre però després d'una estona estaven inquiets.

Aleshores va sorgir la idea de complementar els processos, d'ajuntar-los.

Això ens va obrir un munt de noves possibilitats.

Més temps per a crear i per a recrear-se creant. Gaudint.

Més temps per a centrar-se en el procés creatiu. 

 Sense presses ni pressions.

 Les gotes ens mostren el camí i la forma de la força centrífuga.

Una vegada i una altra.

Compartir i crear són dos actes molt propers. Compartim el que creem, i creem quan compartim. Però ambdós fets necessiten de la complicitat del temps. A vegades, la casualitat ens ajuda a donar-li la mà.

Maig del 2013. Cinc anys i  mig.

5 comentaris:

  1. Que divertit! I quin rendiment traurem a partir d'ara a la centrifugadora d'enciam! Genial!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Oh, sí elisabetsalie! I a més, és una proposta molt i molt neta! D'aquelles que no fa mandra perquè tot va al rentaplats! :-D

      Elimina
  2. Ja, ja, ja... no hi havia pensat! Meravellos! De tant en tant va molt bé una proposta que no s'hagi de netejar!

    ResponElimina
  3. Saps que el teu bloc m'encanta i és un plaer donar-lo a conèixer a les persones que visiten fer de Mestres.
    Tens el Premi Primavera a Fer de Metres per si el vols passar a recollir.
    http://ferdemestres.blogspot.com.es/2013/06/premi-primavera.html
    Un petonàs!
    Carme

    ResponElimina
    Respostes
    1. Gràcies, Carme! Serà tot un honor i un plaer! He de trobar una estoneta i posar-me amb els premis, sóc una mica desastre! Molts i molts petons!

      Elimina

Digues la teva!