#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

dimarts, 31 de juliol del 2012

El mapa del tresor.

Si ens heu anat seguint per instagram suposo que sabreu que participo en el projecte #tinkersketch, de fet crec que també us n'he parlat alguna altra vegada. Una de les propostes era pintar amb el suc d'algun cítric. En cru és transparent, i per tant, invisible. En acostar-lo a una font de calor (com la planxa) l'àcid cítric reacciona amb la cel·lulosa del paper, carbonitzant-la i creant el que s'anomena èster. Aquest era un experiment que tenia pendent de fer amb els nens, així que em va venir molt bé per a decidir-me a fer-ho.

Quan vaig proposar-los de pintar amb tinta invisible, la imaginació d'en Biel es va desbordar, i després de rumiar què dibuixaria, va tenir molt clar  seguida va tenir molt clar que havia de fer un mapa. Qualsevol tresor que es preui necessita un mapa que estigui a l'alçada i de tresors, en aquesta casa, no ens en falten.

Primer cal esprémer la llimona i treure'n el suc.

Dibuixar, pintar. Malgrat els vaig explicar que inicialment no es veuria, però que després sí, la Llum va perdre l'interès després de fer un parell de dibuixos (i que no es veiés res). En canvi, en Biel estava entusiasmat.

I va anar afegint escales, ponts, un vaixell... i fins i tot va marcar el lloc on es troba el tresor.

Jo també vaig animar-me.

Ho vam deixar assecar i després ho vam revelar amb la planxa.

Els pirates, el vaixell...

Aquest és el mapa d'en Biel, fins i tot té palmeres.

Aquest és un dels dibuixos de la Llum. Va estar-se una bona estona observant com queien les gotes del pinzell.

Ara tinc ganes de provar amb la tinta de llimona i iode. Qui sap, potser un d'aquests matins ens hi posem... però intentarem fer-ho d'una altra manera.

Juliol del 2012. Quatre anys i mig.

Ens presentem a la 5a. Edició dels Premis Blocs Catalunya, i és que som optimistes de mena! En aquest enllaç us expliquem com podeu votar-nos a nosaltres... o a qui més us agradi. Gràcies!

2 comentaris:

  1. Si jo ho havia fet de petita! I no men recordava! Gracies per fermen memoria! Ho provarem!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Fàcil i senzill. No hem descobert la sopa d'all, però està boníssima! :-D

      Elimina

Digues la teva!