#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

dimecres, 4 de juliol del 2012

Banyar-se amb taurons.

Fa algun temps vam estrenar-nos amb les caixes sensorials amb amb la caixa de la construcció, i la caixa de la primavera. Aquesta vegada, estrenem una caixa d'estiu que ens promet grans estones de joc i entreteniment.

La caixa de la platja: sorra, aigua de mar, curculles, algues... i taurons, dofins, banyistes i pescadors!

Primer es banya la noia, i crida al seu pare per a que l'ajudi: els taurons se la volen menjar.

I en anar a socórrer-la és el pare el qui es troba en una situació de perill.

Parasols voladors que han de tornar a casa.

I taurons regant la platja.

Tocant les algues. Son suaus.

Una piscina.

Castells.

En observar una de les ampolles d'aigua que vam portar a casa vaig adonar-me que a més de l'aigua i les algues hi havia petites gambetes (?!). Em va recordar els petits ecosistemes que es comercialitzen, i he decidit emular-los. Sé que segurament no prosperarà, però em feia il·lusió provar de fer-ho. No sé per quin motiu l'aigua ha pres aquest color, ho investigaré i si cal, la renovaré. Si funciona ja us ho explicaré, serà un element molt interessant per a que els nens l'observin i gaudeixin.

Les caixes sensorials els encanten. En aquesta ocasió més que un joc manipulatiu (que també ha aparegut barrejant sorra i aigua, fent castells, omplint i buidant la galleda d'algues, sorra i aigua) ha sorgit un joc imaginatiu en què s'han recreat situacions de perill i de tensió. El joc esdevé una manera més d'afrontar les pors i les angoixes pròpies de la infància. La idea és que aquesta caixa evolucioni d'una proposta de joc més imaginatiu a una caixa més enfocada a l'experimentació i la manipulació, afegint i treient alguns materials a mesura que el joc evolucioni.

Hem preparat la caixa junts, recollint materials aquests dies: cada viatge a la platja significava tornar carregat amb algun material nou. Una mica de platja a casa sempre va bé, i relaxa. 

Juny i Juliol del 2012. Quatre anys i mig.

2 comentaris:

  1. Que xulu! i la deixes muntada????

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí! Elaborar una caixa porta feina: recopilar materials, muntar l'escena... La capacitat d'atenció dels nens encara és reduïda (amb quatre anys més de mitja hora es pot considerar un èxit, amb nens de fins a tres anys els costa mantenir-la més d'un quartet d'hora o vint minuts), així que la deixo muntada uns dies a fi que puguin gaudir-la!

      Elimina

Digues la teva!