#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

diumenge, 15 de juliol del 2012

I més bombolles!


Ens coneixeu bé, i sabeu que a casa estimem les bombolles de sabó perquè ens ensenyen moltes coses. I si no ho sabeu és perquè encara no heu llegit aquesta entrada del mes de desembre en què us en parlàvem. A més a més, bufar movilitza la musculatura de la boca, i ajuda a petits i grans a vocalitzar millor. Ahir ens vam dedicar a fer-ne a l'aire lliure, utilitzant material de rebuig i objectes que tenim a casa. Utilitzant la fórmula del Professor Aubanell (la trobeu a l'enllaç anterior) ens van sortir unes bombolles magnífiques.

Vam utilitzar rulls de paper higiènic i de paper de cuina. En poca estona es van estovar. 

Vam fer servir un tub de plàstic i els "esquelets" d'unes bobines de fil. Fins i tot vam tenir públic!

Intentant atrapar les bombolles!

Combinant materials.

També vam fer servir un tub molt llarg. Un sucava una punta en el sabó i l'altre bufava (la part per la que es pot bufar la vam marcar amb cinta adhesiva).

En Biel treballant amb ajuda de la tieta, mentre la Llum es dedica a xutar bombolles! Si amplieu la foto podreu veure la bombolla que acaba de fer en Biel amb el tub.

Les bombolles resultants duren llarga estona.

I després de fer-ne una estona llarga, la Llum ja hi tenia molta traça!

Però el més espectacular encara havia d'arribar, amb un senzill tros de corda. Cal mullar-lo bé.

I en donar voltes surten un munt de bombolles grans.

La Llum de seguida va descobrir que s'havia de moure de manera decidida però suau.

 
En Biel ho va estar intentant una bona estona...

I finalment va aconseguir-ho! Visca!


Els dies que hem sortit a fer un gelat pel centre hem passat per davant d'una botiga on hi ha un vídeo d'uns nens que fan bombolles de sabó enormes, i això ens ha portat a parlar dels espectacles d'en Pep Bou... però no hi ha res com fer les coses per tu mateix!

Juliol del 2012. Quatre anys i mig.

Ens presentem a la 5a. Edició dels Premis Blocs Catalunya, i és que som optimistes de mena! En aquest enllaç us expliquem com podeu votar-nos a nosaltres... o a qui més us agradi. Gràcies!

2 comentaris:

  1. manetesicosetes.wordpress.com18 de juliol del 2012, a les 13:00

    Ei, encara no havia llegit el post del desembre! Copiarem la recepta del sabó i provarem de fer-ne amb una corda. Merci per les idees!

    ResponElimina

Digues la teva!