#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

dijous, 27 de juny del 2013

La caixa de la MERAVELLOSA llum de l'estiu.


Amb l'arribada d'una nova estació ens aboquem a fer una caixa nova, una caixa d'acord amb l'estació que estrenem. La d'aquest estiu l'hem centrat en la llum. Perquè l'estiu és la llum que es gronxa entre els núvols, és un raig de sol que s'escola entre les fulles dels arbres, és l'escalfor dels sol que ens banya de cap a peus.
La caixa és plena d'elements per al joc sensorial, però sobretot elements que sota la intensa llum del sol brillen, resplandeixen i esclaten lluents.

Aquesta és la caixa tal i com els la vaig presentar el primer dia. Com totes les caixes, hi anem afegint material en funció de com evoluciona la proposta i del què demanen. Hi ha perles d'aigua (brillen que dóna gust, sota el sol) i un munt d'objectes brillants.

Vaig voler fer un experiment, i vaig intentar fer les perles d'aigua amb purpurina. Per a aconseguir-ho, vaig tirar purpurina a l'aigua amb què les estava hidratant. Per dins no va agafar, però estan banyades en purpurina.

La resta dels materials: metacrilats de colors, miralls, prismes, purpurines i... contenidors i culleres per a les perles d'aigua.

El primer que va atraure l'atenció dels nens van ser, com no, les perles d'aigua. 

Ah, el vell joc sensorial.

La Llum va anar a buscar una glaçonera al laboratori i les classificava. Vam pensar que podia ser divertit i curiós veure què passava si les congelàvem. El primer dia es van centrar gairebé de manera exclusiva en les perles d'aigua, pràcticament no van fer cas a la resta dels materials.

En vam congelar unes quantes amb aigua i unes poques sense afegir aigua al compartiment de la glaçonera. L'endemà les vam rescatar del congelador, algunes havien esclatat! Les que vam congelar sense aigua havien deixar anar aigua (?!).

Van estar manipulant els glaçons i les perles congelades.

Finalment, les van afegir a la caixa i van estar observant com es descongelaven.

Poc a poc, amb el pas dels dies (i de les estones de sol) van descobrint els objectes i comencen a jugar amb la llum del sol.

O simplement amb la mirada.

Multiplicant la realitat.

Boles de drac.

Afegim materials: CD's, vidre de mar...

I la llum es multiplica, es filtra, es vesteix... i les possibilitats de joc es multipliquen.

L'estiu és llum i sensacions. La caixa creix i evoluciona amb els nens, recull les seves idees, necessitats i propostes i hi dóna resposta. Esperem que l'estiu ens regali la seva llum i ens permeti seguir explorant-la i jugant-hi.

Juny del 2013. Cinc anys i mig.

6 comentaris:

  1. Quina proposta més càlida i lluminosa, molt d'estiu com tu dius. I les perles d'aigua recobertes de purpurina han de ser precioses a la llum del sol, quasi tant com les boles de drac! :D

    ResponElimina
    Respostes
    1. Ai, sí... l'estiu és càlid, lluminós, pausat i reposat... ben al revés que les boles de drac!

      Elimina
  2. que bonica!!! és molt inspiradora, moltes gràcies per compartir la proposta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. A vegades la inspiració ens visita en forma d'estació! Gràcies a tu!

      Elimina

Digues la teva!