#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

diumenge, 2 de juny del 2013

Experiments a la platja.


Sembla que el sol s'ha decidit a visitar-nos! Fa uns dies, vam anar a la platja i ens ho vam passar la mar de bé (mai millor dit!). Els nens van córrer, saltar, fer forats, fer castells, recollir pedres, pals, petxines i trossets de vidre... I quan se'n van cansar, com que encara no feia prou caloreta com per a prendre un bany, els vaig donar una sorpresa... uns dies enrera, una amiga m'havia comentat que havien portat bicarbonat, colorant i vinagre a la platja i els nens havien estat jugant llarga estona. La idea em va encantar, així que vaig decidir posar-la en pràctica... però com que em feia il·lusió utilitzar aigua de mar (romàntica que és una), vaig substituir el bicarbonat per sals de fruita, i el vinagre per aigua de mar. La resta, màgia potàgia.

Van jugar, van acabar empapats...

 I mentre la seva roba s'assecava, els vaig encarregar que anessin a buscar aigua.

En una caixa de plàstic (que ens va fer de taula) hi duia les sals de fruites, colorants, comptagotes, un parell de tapadores de plàstic que van servir per presentar les sals de fruita i alguns metacrilats de colors, per jugar amb els colors. Vaig omplir una glaçonera amb aigua de mar i hi vaig abocar el colorant. Les normes  són senzilles: "no es pot abocar a la sorra" i "pots fer el que vulguis però mantingues-ho sobre la safata".

 La nit de cap d'any, tots els nens que hi havia a casa van gaudir fent "pintura de lluna", el mateix procés que la Inês del fantàstic bloc mamà recicla ens explica en aquesta entrada. Aquesta n'és una variant, en petit format i a l'aire lliure... potser amb un xic més de colorant hauria sigut més espectacular, però no en tenia més...

La proposta desperta un joc reposat, ideal per a després d'una estona d'activitat intensa.

Cràters i bombolles. 

Sorgeix la possibilitat (i la necessitat) de jugar a barrejar colors i crear-ne de nous.
 
I d'explorar la capacitat d'absorció de les sals de fruites.

L'interès es centra també en explorar l'aigua de mar per si sola, afegint-hi color, barrejant-la amb sorra...

Quan l'interès va decaure, vam recollir-ho tot i vam llençar la pasta resultant en una paperera. La resta, una esbandida i de nou dins la caixa. La natura és un entorn privilegiat que cal cuidar. Sortir a l'exterior és fabulós també perquè és una gran oportunitat d'explorar diferents maneres de relacionar-se i aprendre amb i de la natura.

Maig del 2013. Cinc anys.

4 comentaris:

  1. molt bona idea, la propera vegada també ens endurem el nostre kit de química casolana jejeej!!!
    que bé que ja podem començar a gaudir del bon temps ... poc a poc , però sembla que anem bé.
    Una abraçada

    ResponElimina
    Respostes
    1. És que és un luxe... I és totalment inofensiu per al medi ambient, no? :-D A veure si ara ja podem gaudir de la primavera!

      Elimina
  2. Quina manera més bonica de començar la temporada!

    ResponElimina

Digues la teva!