#estemderetiro


Després de cinc anys d'activitat ininterrompuda hem fet una petita parada per a omplir els nostres pulmons d'aire fresc i net.
Aviat tornarem a donar guerra, no patiu. Mentrestant, podeu seguir-nos a les xarxes on (de tant en tant) ens deixem caure.

divendres, 29 de novembre del 2013

Secrets per a fer una festa d'aniversari de tardor a l'exterior.


En Biel i la Llum han complert sis anys. Sis anys, i així és com si en portés dotze perquè, si alguna cosa he après, és que fa sis anys que sóc la mare de la Llum i fa sis anys més que sóc la mare d'en Biel.


Com cada any, ho hem celebrat amb la família i els amics, amb la novetat que aquest any han convidat amics de l'escola, així que la casa se'ns quedava petita i hem sortit a fora. Arriscat, però un encert. Amb la tardor que ha fet (sí, ara ja ha arribat el fred, però fins fa poc amb una màniga era suficient) vam pensar que, si un any podíem fer una festa a l'aire lliure, era aquest. No ens va costar gaire decidir-nos per la temàtica de la festa: vam mirar al nostre voltant i la tardor esplendorosa que se'ns oferia, ens va valer (perquè sí, malgrat a tot arreu sembli haver arribat el Nadal, encara és tardor!).

Voleu saber quins són els secrets per a fer una festa a l'exterior en plena tardor? Us els explicaré tots.

Ubicació. Cal escollir amb cura el lloc. Nosaltres vivim en una ciutat i no tenim jardí a casa, així que vam escollir un espai públic, amb un parc infantil a prop i un petit bosquet a la vora.

Una zona de joc tranquil, on els nens puguin reposar del joc motriu, i on els pares i mares els tinguin a prop una estoneta.

Construir i crear de manera conjunta adults i infants, explorant la relació entre objecte i acció, entre acció i aprenentatge, respectant els temps, espais i obres dels altres. On aprendre fent.

Una taula i alguns tamborets que ens conviden a seure i reposar, a gaudir d'un joc pausat que entreté els dits: embolicar, enfilar, estirar, lligar, penjar… 

 L'acció a la taula és calmada però continuada: sempre hi ha algú.

I un munt de menjar deliciós, i no oblidis que el menjar casolà és el més bo. Unes coques a l'hora de bufar les espelmes faràn les delícies de grans i petits.

Ens va fer un dia esplèndid, i això que a primera hora feia poc sol i un xic de fred… 


Ens ho vam passar en gran jugant amb els objectes que ens regala la natura cada tardor i menjant a cor què vols. La resta de la festa us la podeu imaginar: rialles, corredisses, coques i espelmes. Amics i amigues. Nens i nenes tips, feliços i esgotats, igual que els seus acompanyants.

Novembre del 2013. Sis anys.

Més inspiració, tardor i festes a les següents entrades…

La teoria de les peces soltes.
Paper marbrejat amb colorant alimentari i llet.
Festa d'aniversari amb llum negra.
Pinyes embolicades. - Manetes i cosetes.


8 comentaris:

  1. Però que bé, quines bones idees, m'encanten !!! Lo de la llana fa molt de temps que ho vull fer i sempre em marxa del cap, i els altres objectes naturals.... estic segura que van esdevenir mil i una coses en mans dels petits . És genial, de veritat, una invitació plena de creativitat potencial, jeje. Aquí ja fa massa fred , fred de neu, per a poder fer res a l'aire lliure, així que haurem d'esperar a la primavera.
    Petonets !!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Me'n alegro que t'hagi agradat, recordat i inspirat! Propostes de joc obertes, objectes i materials naturals, un entorn meravellós… Quan res està definit en excés i es disposa de temps és gairebé impossible no regalar-se al plaer del joc. Segur que aquesta primavera podreu fer una festa meravellosa!
      Molts i molts petons!

      Elimina
  2. Estic al·lucinant!!!! Fa dies que dono voltes a com celebrar l'aniversari de la Nutxi perquè a casa tampoc hi cabem, però haurem acabat de canviar d'estació... és clar que ella només farà dos anys, però hi ha idees reaprofitables 100%. Tot i que deixes el llistó massa alt....

    ResponElimina
    Respostes
    1. Doncs em sembla fantàstic! Me'n alegro que les idees et despertin i generin idees i ganes de fer i fer i fer… espero que gaudiu molt de la celebració i de l'aniversari de la Nutxi! Segur que ho passareu en gran, no oblideu que el més important és la companyia, aquest és el llistó més important!

      Elimina
  3. Quina festa més bonica! Segur que us ho havíeu de passar genial, tant els grans com els petits. I quantes propostes de joc tant ben integrades al paisatge i a l'entorn. Moltes felicitats a tots!
    I gracies per enllaçar-me una altra vegada. M'ha fet molta gràcia veure els peus embolicats de fils, el meu petit és especialista en provocar-ho! Mil petons.

    ResponElimina
    Respostes
    1. La festa va ser una bonica manera de celebrar els seus sis anys, envoltats d'aquells amics que per a ells són més importants… em va agradar molt observar-los amb els seus amics, veure com s'hi relacionen ara que ja fa més de tres anys que els coneixen i comparteixen amistat…
      Amb els peus embolicats m'hi vaig estar una bona estona, fins que una ànima caritativa va trencar la norma de les tisores a la taula i em va alliberar!
      Mil petons de tornada!

      Elimina
  4. Moltes felicitats a la Llum, al Biel, a la mare i al pare per la part que us toca...
    Quina festa més preciosa, una vegada més m'ha recordat vells temps.
    Nosaltres vam viure força anys en un poblet i com que a casa tampoc teníem jardí, cada novembre anàvem al bosc a celebrar la festa d'aniversari del meu fill.
    Ni molt menys era organitzada com la vostra però no hi faltava l'esmorzar ni el pastís amb les espelmes. La resta, ens ho oferia la natura. Un goig!
    Petonets
    Carme

    ResponElimina
  5. Bones festes i que l'any nou ens ajudi a veure possibilitats en tot allò que ara són obstacles. Feliç any 2014!
    Petonets nadalencs
    Carme

    ResponElimina

Digues la teva!